Nytt sätt att jaga på

Äntligen är hösten här och min favorittid på året börjar. Jakten drar i gång och jag tänkte unna mig lite nya kläder och tillbehör inför säsongen. Jag är ju en friluftsmänniska året runt som älskar att vandra, fiska och åka skidor. Men när jaktsäsongen drar i gång är det någonting alldeles extra för mig. Förutom lite nya, snygga och framför allt varma kläder att ha på mig främst under de kalla vintermånaderna som är på ingång, har jag även spanat in någonting som är helt nytt för mig. Nämligen skidor för jakt.

Kombinera jakt med skidåkning

Det känns perfekt för mig som både älskar att åka skidor och att vara ute och jaga att kunna kombinera detta. Skidor för jakt, eller jaktskidor som man också kan säga, skall vara utformade att kunna bära i djup snö och finns att köpa med rembindning som fungerar till stora varma stövlar. Det finns även kortare varianter av dessa skidor som fungerar extra bra i tätare skog och som gör att det blir lättare att svänga runt träden och granarna med.

Finns få saker som är bättre

Jag har inte riktigt bestämt mig ännu vilken typ av jaktskidor jag skall köpa, men jag skall definitivt införskaffa mig ett par inför detta års vintersäsong. Jag kan knappt bärga mig till jag en tidig morgon får klä på mig mina varma kläder och snöra på mig kängorna för att ge mig ut på skidorna i den kalla friska luften med gevär och ryggsäcken packad med äggmackor och varmt nybryggt kaffe. Enligt mig finns det väldigt få saker som är bättre än just detta. Men fram till dess att snön lägger sig och jag får inviga mina skidor för jakt får jag nöja mig att vandra runt i skogen och njuta av spänningen och tystnaden till fots.