Elcykel i Stockholm

Att använda en elcykel i Stockholm går alldeles utmärkt! Du sparar mycket tid genom att ta dig fram på elcykel, du slipper vänta på bussar eller tåg, du behöver heller inte stå i köer för att komma fram i storstadsdjungeln. Det är bara att cykla på och du behöver inte bli ansträngd när du sitter på din elcykel. I Stockholm är det stora problem med framkomlighet när du sitter i andra fordon som bilar eller bussar, men med en elcykel stöter du sällan på problem när du sveper förbi både gående och köande bilar i din färd mot jobbet.

Elcykel i stadskärnan

Att cykla är jobbigt, det säger man bara om man aldrig har suttit på en elcykel. Det finns olika typer och modeller av elcyklar som gör det mer eller mindre ansträngande för dig att cykla. När du bor i en storstad som till exempel Stockholm, Göteborg eller Malmö, så kan det räcka att du har en så kallad citybike att cykla med om du inte ska ta dig mer än runt i stadskärnan. Denna elcykel har bara en växel och är därför lagom att använda om du inte ska ta dig särskilt långt eller fort, en perfekt storstadscykel.

Pendla med elcykel

Om det är så att du behöver en elcykel med ett mer kraftfullt batteri så ska du välja en elcykel som är gjord för att pendla med. Denna cykel har ofta ett batteri med större lagring så att det räcker i cirka 7 mil, beroende på väder och vind samt hur mycket du själv hjälper till. En utmärkt elcykel för dig som vill cykla till och från arbetet och se det som motion samtidigt som du får lagom med hjälp. Har du möjlighet att ladda din elcykel på jobbet så kan du utnyttja assistansen till max på vägen hem.